• interior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
  • tast d'oli al Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya
  • exterior del Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya

La cultura de l'oli com a bandera


El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC) es diu de Catalunya i no de la Granadella perquè la seva és una mirada que vol anar més enllà d'allò local i parlar de cultura de l'oli en general, en clau de país. No és un museu de la vida rural ni hi trobareu eines antigues de treball agrícola, és tota una altra història.

Situat al capdamunt del nucli urbà, a l'antic convent de monges de Santa Maria de Gràcia, és un equipament en què la intensa rehabilitació que s'hi ha fet ha deixat espais amplis i diàfans, cosa que li dóna una polivalència que respon a l'ampli ventall d'usos per als quals està concebut: centre cultural, expositiu, de recerca i demostracions culinàries, de treball de grups, de conferències, tastos, etc. En aquest sentit, té un pes destacat el taulell de cuina, situat on anteriorment hi havia hagut l'altar de l'església. Al seu torn, la cúpula fa de pantalla audiovisual.

El centre fa també una aposta pel vessant educatiu, amb visites per a escoles, instituts i altres centres de formació. En aquest sentit, ha creat una proposta d'activitats i tallers durant tot el curs escolar per divulgar i sensibilitzar sobre la cultura de l'oli, aprendre i conèixer de forma vivencial aspectes sobre l'oli i la dieta mediterrània i descobrir l'entorn i relacionar-lo amb l'alimentació.

Atesa la voluntat de promoure de l'oleoturisme, el CCOC fa també d'Oficina de turisme de les Garrigues Altes, on s'hi pot trobar informació sobre patrimoni, paisatge i gastronomia de l'entorn, rutes a peu o en bicicleta que surten d'aquest punt, venda de productes elaborats amb oli d'oliva verge extra i lloguer de burricletes.

anagrama del Centre de la Cultura de l'Oli de CatalunyaVISITES

www.culturadeloli.cat

Telèfon:
973 09 41 01

Horaris:
- De dimecres a divendres: de 10h a 13h
- Dissabte: de 10h a 13h i de 15h a 17h (horari d'hivern) / de 16h a 18h (horari d'estiu)
- Diumenge: de 10h a 14h
Si voleu visitar el centre entre dilluns i dimarts cal que concerteu la visita.

Visites per a escoles, instituts i centres de formació:
Programa educatiu i tallers. Us atendrem durant tot el calendari escolar, cal però que concerteu la visita.

Preus:
- entrada gratuïta