• La Vinya dels Artistes de la Pobla de Cérvoles
  • En escena a la Vinya dels Artistes
  • El 'Cap de Bou' a la Vinya dels Artistes

Una sala d'exposicions permanent a l'aire lliure, enmig de la vinya i que cada any, des del 2009, incorpora una obra d'un artista diferent. Això és, a grans trets, la Vinya dels Artistes del celler Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles. Però com neix la idea? Amb quina filosofia? Quins artistes hi han passat i quines peces hi trobem?

Els orígens tenen un nom: Josep Guinovart. El pintor i escultor avantguardista vinculat a Agramunt (l'Urgell) és qui va imaginar, junt amb els responsables del celler, un espai obert en què art i natura dialoguessin constantment, una àgora de l'expressió artística en fusió amb la terra. El camp d'ametllers sobre el qual s'ho van imaginar esdevindria el que avui són les vinyes de Mas Blanch i Jové, un celler que el mateix Guinovart va contribuir a dissenyar i per al qual va crear el mural-homenatge al món del vi. Fa 10 metres i mig de llarg i va ser la seva última gran obra. L'artista avantguardista moria a finals del 2007.

La Vinya dels Artistes vol ser un homenatge al seu ideòleg i a ell se li va dedicar l'any 0, amb la instal·lació de la seva escultura "L'Orgue del Camp". A partir d'aquí, aquestes vinyes de la Pobla han estat l'escenari de recitals de poesia, pintures a l'aire lliure, espectacles de màgia, pallassos, òpera, música, teatre, etc, amb un esdeveniment anual, al juliol, amb un artista de referència. En aquesta jornada estival hi han passat i deixat la seva obra Carles Santos, Esteve Casanoves, Gregorio Iglesias Mayo (no us perdeu l'immens i impactant mural que hi ha dins el celler), el cap de bou de Joan Brossa, Susana Solano i Assumpció Mateu. Per a l'edició de 2016 ja està confirmada la intervenció de Frederic Amat.

"És la nostra manera de marcar amb una subtil empremta el territori, de deixar-hi com a llegat un patrimoni artístic mentre donem suport i apostem per la cultura, l'aliment de l'ànima", expliquen els responsables de la iniciativa. Endinseu-vos a la muntanyosa i pintoresca Pobla de Cérvoles, visiteu Mas Blanch i Jové, tasteu-ne els excel·lents vins que s'hi fan i deixeu-vos perdre pels camps del voltant per descobrir les escultures i instal·lacions artístiques que hi anireu trobant.VISITES

www.masblanchijove.com/ca/lavinya

Telèfon:
973 050 018 / 627 559 830

Horaris:
Obert els dissabtes i els diumenges d'11 a 14 h. Visita guiada, tast de tres vins i de dos olis: 5€ (es descompten amb la compra d'una ampolla de vi). Es fan visites per a grups en altres horaris o dies concertats.

Preu:
A concretar