• Festes a les Garrigues
  • Rutes a peu per les Garrigues
  • Vi de les Garrigues
  • Balmes de la Granadella

Bon temps, paisatge i vi

LA MILLOR ÈPOCA DE L'ANY

El paisatge de les Garrigues té unes peculiaritats que el fan atractiu tot l'any. A pocs llocs es pot veure un fenomen meteorològic tan extrem i curiós com l'espessa boira de l'hivern, però si hi ha alguna estació en què és realment agradable passejar per la comarca és ara, la primavera. Aquí tenim un paisatge dur, agrest, però és aquestes setmanes quan mostra el millor de si. Camps florits, fauna desperta, verd intens de conreus. A l'hivern, tot i l'interès de la boira i de la plena temporada de l'oliva, pot fer molt fred. A l'estiu, tot i la nombrosa oferta de piscines municipals i el bullir dels qui retornen i donen més vida als pobles, la calor pot ser sufocant i les ombres molt buscades. I a la tardor, si bé el temps és més agradable i el risc de pluja, a diferència d'altres llocs, poc elevat, el paisatge ja no té la vigorositat i els colors que té ara. Aquest 2016, a més, aquí tothom coincideix en una cosa: està fent una primavera espectacular.

Les pluges sovintejades i ben caigudes estan deixant un ambient agradable i un paisatge nítid i florit que feia temps que no era tan accentuat. Per això, us proposem aprofitar aquestes setmanes per fer activitats a l'aire lliure. De la mateixa manera que floreixen els camps, és l'època en què a tots els pobles esclaten multitud d'activitats. Primaveres culturals, jornades culturals, setmanes culturals... No hi ha poble que per aquestes dates no visqui la seva efervescència particular. I arriben els aplecs gastronòmics, les marxes ciclistes, les caminades, els primers concerts a l'aire lliure, les festes majors de primavera, etc.

Ara és, també, quan molts vins han passat ja el seu temps de repòs i enceten el seu recorregut al mercat. A les Garrigues hi ha sis cellers de vi, inclosos a Denominació d'Origen Costers del Segre, i tots tenen la seva peculiaritat. Acabar una sortida a l'aire lliure amb la visita i tast a algun dels cellers, un vermut en una terrassa i un bon dinar és de les millors combinacions que es poden fer. És època de sortir, de descobrir, d'observar, de flairar i de degustar. Aprofitem!

18 de març de 2018
6a Marxa de les Cabanes de Volta del Omellons

23 i 24 de març de 2018
Congrés de Pedra Seca Terres de Lleida (Lleida i Torrebesses)

25 de març de 2018
2a Marxa Borges - riu Set

1 d'abril de 2018
2a Festa de la Clotxa de Bovera

1, 2 i 3 de juny de 2018
40è Concurs de Cassoles de Tros de Juneda