• Exterior del restaurant La Placeta d'Arbeca
  • Esmorzar de forquilla al restaurant La Placeta d'Arbeca
  • Menjador del restaurant La Placeta d'Arbeca
Bar · Restaurant

ARBECA

Adreça: Plaça de l'Església, 7 · 25140 Arbeca
Telèfon: (+34) 695 813 297
Web: www.placeta.net
Email: laplacetaarbeca@gmail.com


Restaurant arrelat a la terra, dels que sap on és i quin entorn té. No és només un lloc de servir menjars, sinó que hi ha tot un projecte i una filosofia al darrere; d'aquí que l'establiment formi part, per exemple, del Club de Producte Oleoturisme Garrigues. O que l'oli d'oliva verge extra d'Arbeca el trobem a tots els plats amb què es cuina i el puguem adquirir, directe de la cooperativa i al mateix preu, al mateix restaurant. O que els aliments dels plats siguin el màxim possible productes de proximitat. O que entre els vins de la carta hi tinguin un protagonisme especial els dels cellers de la zona. Que la decoració del local estigui feta amb motius paisatgístics garriguencs o faci d'aparador de creacions d'artistes autòctons tampoc no és en va.

Però parlem del que segurament més voleu saber: el menjar. Diem-ho ja d'entrada, especialitat: esmorzars de forquilla. Peus de porc, arengades amb pa torrat, bacallà, truites, cua de bou... D'aquells detalls que val la pena saber d'una comarca, aquelles frases que sonen tan bé entre els amants de la bona vida: "sé d'un lloc on esmorzarem bé, bé, bé".

A La Placeta es pot esmorzar, dinar i sopar (la nit dels diumenges, però, amb reserva). Als migdies, menú molt assequible (9,5€) i, pels caps de setmana, dues opcions: o menú especial (20€) o carta (25€, aproximadament). També hi ha menú infantil (10€). Per dinar és l'ocasió de no deixar-se perdre uns caragols a la llauna o l'amanida de patates amb bacallà, fesols i arengada. Els dissabtes al vespre també podeu fer-hi "sopars informals", amb ous trencats, coques, torrades, entrepans, amanides, etc. La sala té una capacitat de 50 persones, però si sou colla, hi ha un espai interior per a celebracions de grup on en caben entre 70 i 80.


QUI SOM
Tot i que l'establiment és del 2012, el Jaume Culleré i la Rosa Mònico hi estan al capdavant des del febrer del 2014. D'aleshores ençà que hi aboquen la filosofia de la cuina tradicional, els productes de proximitat i la identificació amb Arbeca i les Garrigues.


DESTACAT

Esmorzars de forquilla: plats "de tota la vida", acompanyats de vi del Vinya els Vilars i olives arbequines.
Just porta per porta hi ha l'antic molí restaurat de Ca l'Argilés. Demaneu visita a l'Ajuntament i us sortirà una jornada rodona sense moure's ni 20 metres.


TARIFES

  Menú de migdia: 9,50€
  Menú de cap de setmana: 20€
  Carta: 25€ aprox.
  Menú infantil: 10€

HORARIS

  Dimarts-divendres: 8h-16h / 19.30h - 22.30h
  Dissabte: 8h - 23h
  Diumenge: 8h - 17h (a les nits només amb reserva)