• Cooperativa Agroindustrial Catalana de la Granadella
  • Agrobotiga de la Granadella
  • Antic molí d'oli de la cooperativa de la Granadella
Cooperativa

LA GRANADELLA


Marca comercialitzadora: Degustus
Any de fundació: 1920
Adreça: Plaça Joan Perucho, 4 · 25177 La Granadella
Telèfon: 973 13 30 12
Web: www.olidegustus.com
Email: lpares@olidegustus.com
Horari: 8h-13h / 15h-20h. Dissabtes fins les 19h.
Visites guiades i tastos: amb cita prèvia


Fundada el 1920, la cooperativa de la Granadella va néixer per poder oferir l'oli directament del pagès al consumidor final i dotar-se, així, de la força d'estar agrupats. I amb aquest esperit ha continuat al llarg de les dècades, ja sigui amb l'oli d'oliva, ja sigui amb l'ametlla o el cereal.

Situada a una de les entrades del poble, compta amb una agrobotiga on es pot adquirir l'oli d'oliva verge extra característic (amb certificació ecològica i producció integrada), olives de taula, paté d'olives i, cosa pionera entre les cooperatives de la comarca, xocolata d'oli d'oliva, tant en format bombons com en format rajola. Hi trobareu, també, altres productes de proximitat i de qualitat i hi ha l'opció de fer-vos portar l'oli directament a casa. Un oli que l'any 2012 va guanyar el primer premi Fruitat Verd Madur de la Fira de les Garrigues i, el 2013, la Medalla d'Or al concurs Terraolivo de Jerusalem.

L'any 2013, la cooperativa va començar a fer visites escolars al molí, tant al nou com a l'antic, que es diu que és el més ben conservat de la comarca. Així, es poden veure l'evolució en els sistemes de mòlta i elaboració de l'oli. A la visita a les instal·lacions s'hi ha afegit, des de la campanya 2014-2015 i en col·laboració amb l'agència Olea Soul, l'activitat de collir olives de manera artesanal i tot el procés complet, amb tast d'oli inclòs, que culmina amb un dinar a l'ermita de Sant Antoni.


QUI SOM
Cooperativa Agroindustrial Catalana SCCL va ser fundada el 1920 i és un protagonista destacat de la vida social i econòmica del municipi. D'un temps ençà, participa activament en l'aposta per fer de l'oleoturisme i la difusió de la cultura de l'oli la principal bandera de la Granadella. Comercialitza els seus productes sota la marca Degustus.
DESTACAT

A finals de gener de 2016 hi ha prevista la inauguració del que ha de ser un nou pilar de la cultura de l'oli per a la comarca i per al país en general: el Museu de l'Oli, situat a una part de les instal·lacions de la cooperativa, rehabilitades i museïtzades. L'equipament complementarà el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya que hi ha al mateix municipi i formarà part de la xarxa de museus territorials del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, sent l'únic d'aquests dedicat a l'oli.

Productes destacats

Oli verge extra Degustus de producció integrada

Oli verge extra
Prod. integrada
Garrafa 5 litres
Oli verge extra Degustus Vall de l'Oliver

Oli verge extra
Vall de l'Oliver
Garrafa 5 litres
Oli verge extra ecològic Degustus

Oli verge extra
Ecològic
Garrafa 2 litres
Oli verge extra ecològic Degustus

Oli verge extra
Ecològic
Envàs de vidre 1/4 litre
Oli verge extra premium Degustus

Oli verge extra
Premium
Ampolla disseny "Dalí"
Olives arbequines Degustus

Olives arbequines
Prod. integrada
900 gr
Paté d'oliva arbequina Degustus

Paté d'oliva arbequina
Oliva verda
105 gr
Xocolata artesà amb oli Degustus

Xocolata amb oli
Xocolata artesà
125 gr
Bombó d'oliva Degustus

Bombó d'oliva
Caixa

Situació