• Oli del raig de la cooperativa de Maials
  • Dipòsits d'oli al Foment Maialenc
  • Productes Baró de Maials
Cooperativa

MAIALS


Marca comercialitzadora: Baró de Maials
Any de fundació: 1917
Adreça: Sindicat, 3 · 25179 Maials
Telèfon: 973 13 00 05
Web: www.barodemaials.cat
Email: info@barodemaials.cat
Horari: 9h-15h / 15h-19h, de dilluns a dissatbe. Durant la campanya (hivern), també diumenges al matí.
Visites guiades i tastos: amb cita prèvia


Amb l'objectiu de comercialitzar l'oli d'oliva, principal producte de la localitat, el 1917 neixia la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, per iniciativa d'alguns pagesos, animats i assessorats per Eliseu Sales, mestre i benefactor del poble. Maials s'adscrivia, així, a tot el moviment cooperativista de la segona dècada del segle XX, que és quan es van fundar pràcticament totes les cooperatives agràries avui presents a les Garrigues. El 1919 s'adquiria el primer molí, punt de partida per al continu creixement de l'entitat. Des d'aleshores, el paper d'aquesta institució ha estat cabdal per a la vida social i econòmica del municipi.

En aquest sentit, la cooperativa es bolca, junt amb l'Ajuntament, en l'organització de la Fira de l'Oli Verd, el principal esdeveniment de promoció agrícola, comercial i turistica d'aquest municipi. Tot i celebrar-se des del segon terç del segle XIX, és a partir de 1998 quan el certamen reneix en el seu format actual. Té lloc a mitjans de novembre i és la primera de totes les fires oleícoles de la zona, cosa que la converteix en una ocasió privilegiada de tastar el famós "oli del primer raig" o "oli verd", molt valorat pel gust intens de les olives més primerenques.


QUI SOM
La Cooperativa del Camp Foment Maialenc va ser fundada el 1917 i des d'aleshores que ha estat, constantment, un protagonista destacat de la vida social i econòmica del municipi. Comercialitza els seus productes sota la marca Baró de Maials.
DESTACAT

L'oli d'oliva verge extra Baró de Maials, com els olis de recol·lecció primerenca, es caracteritza pel seu color verd, per tenir més cos i un gust una mica amarg. La Fira de l'Oli Verd, que se celebra a mitjans de novembre, és la millor ocasió per tastar-lo, ja que és a partir d'aquell moment quan es posen les primeres produccions a la venda.

Productes destacats

Oli verge extra Baró de Maials

Oli verge extra
Envàs de vidre 1/4 litre
Oli verge extra Baró de Maials

Oli verge extra
Envàs de vidre 3/4 litre
Oli verge extra Baró de Maials

Oli verge extra
Pack 2 ampolles vidre de 3/4 litre o 1/2 litre
Oli verge extra Baró de Maials

Oli verge extra
Envàs de vidre 5 litres
Oli verge extra Baró de Maials

Oli verge extra
Garrafa 2 litres, mínim una caixa de 9 unitats
Oli verge extra Baró de Maials

Oli verge extra
Garrafa 5 litres, mínim una caixa de 4 unitats

Situació