• Panoràmica del celler Mas Blanch i Jové
  • Celler Mas Blanch i Jové
  • Vinyes del celler Mas Blanch i Jové
Celler

LA POBLA DE CÉRVOLES

Adreça: polígon 9, parcel·la 129, paratge Llinar, la Pobla de Cérvoles
Telèfon: 973050018  |  627559830  |  627559832
Web: www.masblanchijove.com  |    |   @masblanchijove
Email: info@masblanchijove.com


Situat al terme de la Pobla de Cérvoles, el celler Mas Blanch i Jové neix l'any 2006. La família impulsora, provinent d'Agramunt i amb orígens lligats a la terra, troba en aquest paratge de les Garrigues l'espai ideal per dur a terme un projecte que, d'aleshores ençà, ha esdevingut tota una referència tant en el món del vi com en el món de la cultura.

Les finques del celler es troben en un dels indrets més muntanyosos i de més alçada -700 metres- de la comarca de les Garrigues, pràcticament a la frontera amb el nord del Priorat. La zona és de baixa pluviometria, gran variació tèrmica entre el dia i la nit i alta insolació. El terreny argilós i calcari, pobre en matèria orgànica, permet obtenir una producció de raïm per hectàrea no superior als 3.500 kg, cosa que equival a una concentració màxima de sucres i polifenols. Les varietats conreades són garnatxa negra, cabernet sauvignon, ull de llebre, merlot, garnatxa blanca i macabeu.

Amb la idea de respecte i comunió amb la natura en tota l'activitat del celler, les seves instal·lacions estan integrades dins de la muntanya. Com en temps remots feien els pagesos al camp, s'han recobert les parets amb les pedres que es van extreure del mateix terreny. Les oliveres a l'exterior i al voltant de l'edifici i la terra, les plantes recobrint la part superior i l'ocre de la façana acaben de completar la fusió amb el paisatge.


La Vinya dels Artistes


Un dissabte de juliol, unes 400 persones s'apleguen al celler per descobrir una nova proposta artística. Concebuda pel pintor Josep Guinovart, amic de la família mort el 2007, la iniciativa vol ser un espai obert on diferents artistes deixen la seva petjada entremig de les vinyes o, dit d'una altra manera, una sala d'exposicions a l'aire lliure. El dia de la presentació, amb portes obertes al celler i degustació de tots els vins i altres exquisideses gastronòmiques, esdevé una festa on es fusionen terra, art i vi.


QUI SOM


Provinents d'Agramunt, la família Jové Balasch es va enamorar de la Pobla de Cérvoles i el seu entorn. Allí va decidir bolcar el seu amor a la terra, inicialment de la mà de l'artista Josep Guinovart. Tot i ser d'origen urgellenc, la passió per les Garrigues amara els actes i discursos d'una família que situa el vi al nivell d'obra artística.

DESTACAT

Des dels seus inicis, el celler ha estat també un important focus d'activitat cultural. Ja a dins de les instal·lacions hi trobem un mural de 10 metres de llarg de Josep Guinovart dedicat al món del vi. A la sala de bótes, la impressionant obra "Entre el cel i la terra", de Gregori Iglesias recobreix les parets amb els seus 60 metres de llarg i sis d'ample. Altres artistes que han deixat petjada al celler i a les vinyes són Joan Brossa, Carles Santos, Esteve Casanoves o Susana Solano, a més de les diverses activitats que hi tenen lloc (recitals, concerts, observacions astronòmiques, etc) o amb les quals es col·labora.

Productes

Vi Saó Abrivat del celler Mas Blanch i Jové

Saó Abrivat
Negre fet amb ull de llebre (40%), garnatxa negra (35%), cabernet sauvignon (15%) i merlot (10%). Dotze mesos en barrica.
Vi Saó Blanc del celler Mas Blanch i Jové

Saó Blanc
Monovarietal de macabeu. Sis mesos en barrica.
Vi Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové

Saó Expressiu
Negre fet amb garnatxa negra (55%), cabernet sauvignon (25%) i ull dellebre (20%). Catorze mesos en barrica.
Vi Saó Rosat del celler Mas Blanch i Jové

Saó Rosat
Fet amb syrah (40%) i garnatxa negra (60%). Sis hores de fermentació i maceració durant 20 dies.
Vi Petit Saó del celler Mas Blanch i Jové

Petit Saó
Negre fet amb garnatxa negra (30%), cabernet sauvignon (20%) i ull dellebre (50%). Vuit mesos en barrica.
Vi Petit Blanc Saó del celler Mas Blanch i Jové

Petit Blanc Saó
Blanc fet amb macabeu (70%) i garnatxa blanca (30%). Maceració de 4 hores i desfangat estàtic.Situació