L'estiu del 2011, el Francesc Florensa i el Miquel Andreu van decidir anar de vacances a casa seva. En lloc d'emprendre un viatge cap a nous indrets, el van fer cap endins, recorrent amb bicicleta els 33 pobles de les Garrigues, la seva comarca (inclosos els de la part del Segrià considerada Garrigues Històriques). Durant aquells 11 dies en què no van dormir a casa, sinó que van dedicar l'atenció als detalls i a la gent de cada poble per on passaven, es van adonar que les Garrigues, mirades com a visitant i no només com a garriguencs, tenien un valor i un potencial enormes. Allí va néixer la idea de LesGarrigues.cat, que es faria realitat quatre anys després.

LesGarrigues.cat és un web des d'on es vol donar a conèixer la comarca de les Garrigues i els seus principals atractius, sovint molt desconeguts. Aquesta és una terra que, històricament, ha patit els efectes de l'èxode rural però que, d'un temps ençà, s'ha començat a erigir com un nou lloc a tenir en compte. Els actius els té: paisatge, patrimoni, cultura i gastronomia, amb manifestacions singulars dins de cada un d'aquests camps. Es tracta, i a això vol contribuir aquest portal, de posar-los en valor i difondre'ls.

Les persones que impulsem LesGarrigues.cat som nascudes a la comarca, vivim a la comarca i treballem a la comarca, a més de participar o haver participat en el món associatiu comarcal i en iniciatives de defensa dels valors garriguencs. Aquest bagatge és el que ens fa coneixedors de primera mà d'aquesta comarca i ens permet oferir-vos activitats, indrets i particularitats que difícilment trobaríeu per altres vies.

L'equip

Francesc Florensa
Llardecans, 1979. És Coordinador del periòdic SomGarrigues i vice president de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal. Després de gairebé una dècada per Barcelona, estudiant i treballant, actualment viu a Llardecans amb la seua companya i el seu fill. Ha format part de les juntes de l'Ateneu Popular Garriguenc i l'Associació Cultural Fem Poble de Llardecans. També és soci del Club Ciclista i Excursionista d'Almatret i de l'ANC les Garrigues. Li agrada anar en bicicleta. S'encarrega de la comercialització del web.


Francesc Florensa Masip

Adrià Martí
Alfés, 1979. Titulat superior en Disseny -especialitat en disseny gràfic- i en Desenvolupament de projectes urbanístics i operacions topogràfiques. Ha treballat a Birchman, Clibb i Eccia estratègies de comunicació. Des del 2006, treballa com a freelance i compagina el disseny gràfic amb la pagesia. Ha format part de l'Ateneu Popular Garriguenc i de l'associació cultural La Dalla. Actualment coopera amb l'ANC Garrigues, i forma part de l'associació cultural Lo Coscoll. S'encarrega de la imatge, el disseny i la part tècnica del web.


Adrià Martí Rovira

Miquel Andreu
Les Borges Blanques, 1980. Titulat en Humanitats, Periodisme i grau professional de Música. Ha treballat i col·laborat a diversos mitjans de premsa escrita i ràdio, així com a gabinets de comunicació. Des del 2012, treballa com a redactor al periòdic quinzenal SomGarrigues. Ha format part de l'Ateneu Popular Garriguenc -del qual ha estat president- i és soci del Centre Excursionista Borges-Garrigues i de l'associació de defensa del patrimoni natural La Banqueta. És membre, també, del Grup de Periodistes Ramon Barnils i de la junta de Ràdio les Borges. L'any 2013 va guanyar el premi turístic internacional Pica d'Estats de la Diputació de Lleida en la categoria de Mitjans de Comunicació Locals. A Les Garrigues.cat s'encarrega de la redacció de continguts i la dinamització de les xarxes socials.


Miquel Andreu Pons

Fotografia
© Paola Pagano · www.paolapagano.com
© Xavier Minguella · www.xavierminguella.com
© Maria Badia

Cassola de Tres SCP